Bedre adgang til vand for Martin Mudodo Sundhedsklinik

 

Hands of Hope – den NGO i det østlige Uganda, som vi fornylig indledte et samarbejde med – har lige indkøbt en stor regnvandsopsamler på sundhedsklinikkens område. Formålet med vandtanken er at få en lettere og mere konfliktfri adgang til de relativt store mængder vand, der skal bruges til for eksempel tøjvask og rengøring, når man driver en klinik, der servicerer omkring 30.000 mennesker fra nærområdet omkring klinikken.

Vandtank hjælper til at undgå konflikt

En regnvandsopsamler har længe været et stort ønske. Der findes i dag en boret brønd i nærheden, og den bruger både patienter og personale, når de skal have drikkevand. Det er helt generelt meget svært at få adgang til vand i området omkring klinikken, og derfor kan der ofte opstå konflikter omkring brønden. Her trækker de sårbare patienter som regel det korteste strå. Derfor giver det rigtig god mening at supplere adgangen til vand med en regnsvandsopsamler på klinikkens eget område. Opsamleren løser selvsagt ikke alle problemer, men kan dog supplere med betydelige mængder ekstra vand til forskellige formål i de perioder, hvor det regner meget. I Uganda falder regntiden som regel i april-maj og igen i oktober-november.


Med hjælp fra Metro-Schrøder fonden har Hands of Hope nu fået købt vandtanken. Den blev indkøbt ved grænsen til Kenya, i byen Malaba. Tanken er på 10.000 liter. Den skal installeres på en form for platform, så den står højt – det sker både af hensyn til sikkerheden, så der ikke kan komme ubudne gæster og forurene tanken, men også for at vandet kan blive presset ned og ud med tyngdekraften. Dermed er der altså stadig et stykke arbejde, der skal gøres, før vandtanken er i fuld funktion.

Hvis du har lyst til at bidrage til det arbejde, kan du se, hvordan du kan støtte med et fast, månedligt beløb her. Alt går direkte og ubeskåret til Hands of Hope.