Partnere

Partnere

Det kræver en professionel organisation for at sikre alle donationer bliver brugt til vores projekter i Zimbabwe. Der er desværre stor korruption i Zimbabwe, og Zimbabwe er et højrisikoland med hensyn til hvidvask. Care4people har en sikker forretningsmode, idet vi udelukkende arbejder sammen med registrerede organisationer i Zimbabwe, såkaldte trusts. De to trusts vi i øjeblikket samarbejder med er begge non-profit organisationer, der langt overvejende er drevet af frivillige. Begge trusts har en bestyrelse, der overser trustens arbejde og økonomi. Kun på den måde kan vi sikre at alle donationer når frem til de igangværende projekter. Læs mere om trusts i Zimbabwe her: Kubatana.net.  

AbbyTrust

Abby Trust blev etableret juli 2020 af lokale borgere i Harare, Zimbabwe. Abby Trust er godkendt af myndighederne i Zimbabwe til at udføre NGO-arbejde i landbrugsområder. Formålet i vedtægterne tilsiger en indsats rettet med udsatte lokale i landområderne. Trusten har en bestyrelse bestående af 5 frivillige, der bl.a. har dialogen med de lokale myndigheder. Den lokale Trust som holder til i Harare arbejder med udvikling af en ikke-kommerciel farm i Headlands, der ligger i Makoni distriktet, Manicaland provinsen, Zimbabwe.

Farmen giver husly og mad til lokale landarbejdere. Uden et samarbejde med Abby Trust og støtte fra Care4people kan farmen ikke støtte lokalbefolkningen med boliger og mad. Farmen har ingen landbrugsproduktion som giver indkomst. Farmen er afhængig af hjælp udefra. Farmen på 104 hektar har en køkkenhave med krydderier, majs og et mindre dyrehold af køer og høns – alt sammen til eget forbrug.

Farmen drives af et ældre ægtepar på knap 70 år – de skal selv vedligeholde den store farm på 104 hektar. Det kan de ikke gøre uden hjælp udefra. Afhængig af sæsonen bor der 5-10 arbejdere på farmen som løbende hjælper med at vedligeholde bygninger, hegn, passe køkkenhave, passe dyr, lave brandbælter på farmen for at undgå de hyppige spontane brande i naturområdet.

Farmen ligger i et fattigt landområde i Headlands i Manicaland og indsatsen styrker den lokale sundhed i et land hvor 90 % af børnene under 2 år underernærede, og hvor over halvdelen af befolkningen på 16 millioner mennesker oplever fattigdom og sult.

 

Abby Trust har ingen hjemmeside og heller ingen profiler på sociale medier.

 

 

CYVAT

Christian Youth Volunteers Association (CYVAT) er en frivillig ungdomsorganisation som blev registreret som trust I 1995. Trusten samarbejder i district councils i tre forskellige distrikter i Matabeleland nord og syd: Binga, Lupane og Matobo. Trusten har stor erfaring med at udføre aktiviteter for børn og unge, og dets medlemmer er direkte involverede i sådanne aktiviteter på daglig basis.

Trusten har I gennem årene samarbejdet med mange forskellige organisationer og har dannet partnerskaber med flere ambassader, som har støttet bygning og udvikling skoler og hjulpet med at skaffe skolematerialer og legetøj som del af et Early Childhood Development programme, det dækkede 30 skoler.

CYVATs mission statement er:

“Too many of the World’s children suffer the debilitating effects of poverty and violence.

CYVAT exists to help deprived, excluded and vulnerable children and youth to have the capacity to become better citizens of tomorrow and to be leaders who can bring lasting and positive change in their communities. It promotes societies whose individuals and institutions participate in valuing, protecting and advancing the worth and rights of children.”

 

 

Links:

Her er lidt kort over Zimbabawe.