Hands of Hope - Sundhedsklinik og pigeskole

I 2013 gik organisationen Hands of Hope med Awere Phibby Otaala i spidsen, derfor i gang med at mobilisere lokalområdets befolkning i at etablere en sundhedsklinik i området: Martin Mudodo Health Clinic. De begyndte med at samle mursten, og fik samlet 200. Der var langt til en færdig klinik, men siden har Hands of Hope arbejdet målrettet med at skaffe sponsorater. Med byggehjælp fra en stor gruppe engagerede borgere og små midler fra danske venner af Hands of Hope samt Metro-Schrøder-fonden, er klinikken nu fuldt funktionsdygtig og modtager hver uge store grupper af patienter. 

*

Klinikken er også blevet et omdrejningspunkt for mange andre typer af projekter: Uddannelse af nyt personale, informationskampagner om fx hygiejne, corona eller Hiv/AIDS, fødevareuddelinger under corona-pandemien, et projekt hvor unge graver ler og brænder mursten, der skal skabe indtægter til dem.

*

Hands of Hope har startet et projekt, hvor arbejdsløse i området fabrikerer mursten til at bygge hegn om sundhedsklinikken og senere hen til videresalg. Materiel til produktionen er støtttet af Metro-Schrøder fonden.

*

Hands of Hope er lykkedes med at skaffe 100 smågrise, som er blevet fordelt blandt de ældre patienter. Tanken er, at disse patienter, som oftest er nogle af de allerfattigste, på denne måde kan begynde at skaffe sig selv mad og en lille indkomst. Når grisene er vokset lidt til, sørger man for at de mødes og parrer sig, så nye smågrise kan komme til. Når tiden kommer, kan slagtningen af grisene både give kød til eget forbrug og til at sælge og give dem en indtægt.

 

Hands of Hope har også etableret en skole for piger, der kommer fra udsatte familier. På skolen lærer et sted mellem 200 og 300 elever det mest basale, der skal til for at få en uddannelse. Skolen arbejder også med at blive selvforsynende med grøntsager og gedekød. Skolen har brug for næsten alt undtagen bygningen. Eleverne kan ikke betale for deres skolegang, og derfor er de afhængige af donationer til skolebøger, lærerløn og skolemøbler – men også til vandforsyning, strømforsyning og sikkerhed.