Nyheder

2023 08 HoH Vandtank

Bedre adgang til vand

Bedre adgang til vand for Martin Mudodo Sundhedsklinik

 

Hands of Hope – den NGO i det østlige Uganda, som vi fornylig indledte et samarbejde med – har lige indkøbt en stor regnvandsopsamler på sundhedsklinikkens område. Formålet med vandtanken er at få en lettere og mere konfliktfri adgang til de relativt store mængder vand, der skal bruges til for eksempel tøjvask og rengøring, når man driver en klinik, der servicerer omkring 30.000 mennesker fra nærområdet omkring klinikken.

Vandtank hjælper til at undgå konflikt

En regnvandsopsamler har længe været et stort ønske. Der findes i dag en boret brønd i nærheden, og den bruger både patienter og personale, når de skal have drikkevand. Det er helt generelt meget svært at få adgang til vand i området omkring klinikken, og derfor kan der ofte opstå konflikter omkring brønden. Her trækker de sårbare patienter som regel det korteste strå. Derfor giver det rigtig god mening at supplere adgangen til vand med en regnsvandsopsamler på klinikkens eget område. Opsamleren løser selvsagt ikke alle problemer, men kan dog supplere med betydelige mængder ekstra vand til forskellige formål i de perioder, hvor det regner meget. I Uganda falder regntiden som regel i april-maj og igen i oktober-november.


Med hjælp fra Metro-Schrøder fonden har Hands of Hope nu fået købt vandtanken. Den blev indkøbt ved grænsen til Kenya, i byen Malaba. Tanken er på 10.000 liter. Den skal installeres på en form for platform, så den står højt – det sker både af hensyn til sikkerheden, så der ikke kan komme ubudne gæster og forurene tanken, men også for at vandet kan blive presset ned og ud med tyngdekraften. Dermed er der altså stadig et stykke arbejde, der skal gøres, før vandtanken er i fuld funktion.

Hvis du har lyst til at bidrage til det arbejde, kan du se, hvordan du kan støtte med et fast, månedligt beløb her. Alt går direkte og ubeskåret til Hands of Hope.

2023 08 HoH Vandtank

Vandtank indkøbt til Martin Mudodo Sundhedsklinik

4 september 2023

Med hjælp fra Metro-Schrøder fonden har Hands of Hope nu fået købt en 10.000 liter stor vandtank. Den blev indkøbt ved grænsen til Kenya, i byen Malaba. Den skal installeres på en form for platform, så den står højt – det sker både af hensyn til sikkerheden, så der ikke kan komme ubudne gæster og forurene tanken, men også for at vandet kan blive presset ned og ud med tyngdekraften. Dermed er der altså stadig et stykke arbejde, der skal gøres, før vandtanken er i fuld funktion.

 

Læs mere om vores arbejde under igangværende projekter .

 

Hvis du har lyst til at bidrage til arbejdet i Hands of Hope projektet, kan du se, hvordan du kan støtte med et fast, månedligt beløb her.

Martin Mudodo Health Clinic

Hele to donationer fra METRO-Schrøder fonden

28 juli 2023

METRO Schrøder Fonden har i år været så gavmilde, at de har støttet hele to af vores projekter, hver med 20.000 DKK.

I Uganda har Hands Of Hope trusten fået pengene til indkøb af en stor tank til regnvandsopsamling. Tanken skal være med til at sikre en mere stabil vandforsyning til rengøring, tøjvask mv. i sundhedsklinikken Martin Mudodo Health Clinic.

I Zimbabwe har ABBY Trust fået pengene for at kunne blive med med at uddele mad hver måned til at dække 40 familiers behov.

Grislinger

Hands of Hope – Mursten, sundhedsklinik, sundhedsfremme og smågrise

Hands of Hope - Mursten, sundhedsklinik, sundhedsfremme og smågrise

I 2013 gik organisationen Hands of Hope med Awere Phibby Otaala i spidsen, derfor i gang med at mobilisere lokalområdets befolkning i at etablere en egentlig sundhedsklinik i området: Martin Mudodo Health Clinic. De begyndte med at samle mursten, og fik samlet 200. Der var langt til en færdig klinik, men siden har Hands of Hope arbejdet målrettet med at skaffe sponsorater. Med byggehjælp fra en stor gruppe engagerede borgere og små midler fra danske venner af Hands of Hope samt Metro-Schrøder-fonden, er klinikken nu fuldt funktionsdygtig og modtager hver uge store grupper af patienter. 

*

Klinikken er også blevet et omdrejningspunkt for mange andre typer af projekter: Uddannelse af nyt personale, informationskampagner om fx hygiejne, corona eller Hiv/AIDS, fødevareuddelinger under corona-pandemien, et projekt hvor unge graver ler og brænder mursten, der skal skabe indtægter til dem.

*

Hands of Hope har startet et projekt, hvor arbejdsløse i området fabrikerer mursten til at bygge hegn om sundhedsklinikken og senere hen til videresalg. Materiel til produktionen er støtttet af Metro-Schrøder fonden.

*

Hands of Hope er lykkedes med at skaffe 100 smågrise, som er blevet fordelt blandt de ældre patienter. Tanken er, at disse patienter, som oftest er nogle af de allerfattigste, på denne måde kan begynde at skaffe sig selv mad og en lille indkomst. Når grisene er vokset lidt til, sørger man for at de mødes og parrer sig, så nye smågrise kan komme til. Når tiden kommer, kan slagtningen af grisene både give kød til eget forbrug og til at sælge og give dem en indtægt.

Martin Mudodo Health Clinic

Hands of Hope – regnvandsopsamling

Hands of Hope - regnvandsprojekt

Området Mudodo i det østlige Uganda, langt fra hovedstaden Kampalas muligheder, er præget af stor fattigdom. Hverdagen hos de fleste familier er præget af hårdt arbejde for at skaffe vand, føde og andre fornødenheder.

I dette område drive Hands of Hope en sundhedsklinik med støtte fra ”kommunen” i området. De sørger for, at de meget få ansatte og en stribe frivillige læger og andet sundhedspersonale tilser de mange patienter. Klinikken er også blevet et omdrejningspunkt for mange andre typer af projekter: Uddannelse af nyt personale, informationskampagner om fx hygiejne, corona eller HIV/AIDS, fødevareuddelinger under corona-pandemien, et projekt hvor unge graver ler og brænder mursten, der skal skabe indtægter til dem samt senest et projekt, hvor Hands of Hope har fået støtte fra Metro-Schrøderfonden til indkøb af en stor tank til regnvandsopsamling. Tanken skal være med til at sikre en mere stabil vandforsyning til rengøring, tøjvask mv. i sundhedsklinikken.

Rebekka Johanne Knudsen

Ny bestyrelse

24 maj 2023

Ved årets generalforsamlingen valgtes et nyt bestyrelsesmedlem: Rebekka Johanne Knudsen. Samtidig måtte vi sige farvel til Morten Helmø, der ønskede at stoppe. Vi siger Morten stort tak for al hans arbejde og entusiasme gennem alle årene. 

Rebekka er cand.mag i medievidenskab og statskundskab og har i mange år arbejdet med forskellige former for politisk kommunikation. Hun er i dag indehaver af Kile Kommunikation og medstifter af Genfortalt Podcast, der arbejder med formidling af kulturarv. Rebekka har samarbejdet med Hands of Hope siden hun i begyndelsen af 2000’erne boede i Uganda. Sammen med lederen af Hands of Hope, Awere Phibby, var hun blandt andet i 2013 med til at grundlægge Martin Mudodo Health Clinic.

Lapdesks in use 4

Lapdesks og solcellelamper er en succes

Lapdesks og solcellelamper er en succes.

Det er nu et år siden lapdesks og solcelle lamper blev uddelt til 400 elever fordelt på 3 skoler i provinsen Matabeleland nær Lupane. 

De 3 skoler har enstemmingt yderst positivt feedback: 

Mzola 27 Primary School

The solar lights and lapdesks project became the light we needed at our school. From below average of homework submission, we moved to almost 99% homework submission, after we have received the lights.

  • Performance in class also improved as it showed that learners could not revise and practice concepts taught on their own.
  • Overall pass rate increased this year from 9% to 35 % we are very certain the lights helped.
  • Indeed where there is light there is hope
Sichongo Primary

Solar lights were truly a blessing because most of the learners are now able to study at night and write using the lapdesks. Being an area where all learner’s homesteads are not connected to the national grid and parents being unable to provide enough lighting, the solar lights truly gave the learners more time to study during the night and not rush their homework before nightfall. The school’s pass rate is steadily raising from 30.7% in 2021 to 33.3% in 2022.

Manganganga Primary School

The donations helped learners a great deal at home as they are now able to do their homework at the comfort of their homes. The boards enable them to write easily while the solar lights provide light to them. Most of our learners live far away from school hence they arrive late at home as it becomes dark.

Lapdesks in use 4

Succes med lapdesks og solcellelamper

 19 december 2022

Lapdesks og solcelle lamper har været brugt i et år af 400 elever fordelt på 3 skoler.
Hvilket positivt feedback at få fra én af skolerne:

The solar lights and lapdesks project became the light we needed at our school. From below average of homework submission, we moved to almost 99% homework submission, after we have received the lights.

  • Performance in class also improved as it showed that learners could not revise and practice concepts taught on their own.
  • Overall pass rate increased this year from 9% to 35 % and  we are very certain the lights helped.
Indeed where there is light there is hope

Se feedback fra alle tre skoler her: Lapdesks og solcellelamper er en succes

2022 Abby trust food maduddeling

Donation fra Metro-Schrøder Fonden

08 nov 2022

For tredje år i træk har vi været så heldige at modtage 25.000 kr fra Metro-Schrøder fonden. Pengene skal bruge til arbejdet i Abby Trust og til uddeling af mad til udsatte familier i området omkring farmen.

IMG_5227

Care4people fylder 15 år

01 juni 2022

Care4People har 15 års jubilæum!   🇿🇼   🇩🇰
Morten og Rie stiftede officielt Care4People i 2007, efter de begge havde boet og arbejdet i Zimbabwe mellem 2001-2004. Her oplevede de, at særligt skole- og hospitalsudstyr var en mangelvare. Siden da er der blevet sendt utallige containere med hospitals- og undervisningsudstyr, ambulancer og lapdesks samt penge til mad til Zimbabwe. 
I Care4People er vi glade for at kunne følge i disse to skønne menneskers fodspor.